Војна парада 2014
 
15.10.2014

Одржан концерт за учеснике војне параде


Дан уочи Војне параде „Корак победника”, у Дому Гарде на Топчидеру одржан је концерт за учеснике те манифестације коме су присуствовали припадници Министарства одбране и Војске Србије.

Учесницима параде, која се организује у част стогодишњице почетка Првог светског рата и 70 година од ослобођења српске престонице у Другом светском рату, је приређен коцерт музике која је у рату и миру у српској војсци била неодвојива од топовске паљбе. Наступили су Уметнички ансамбл Министарства одбране „Станислав Бинички“, солисти Мерима Његомир, Чеда Марковић, Данка Стојиљковић, Божидар Боки Милошевић, Дејан Пешић, Раде Јоровић, младе певачице Катарина Живковић и Александра Пријовић и овогодишњи победници Гуче Дувачки оркестар Дејана Јевђића.

Програм је почео композицијом Станислава Биничког „Марш на Дрину”, посвећеној пуковнику Миливоју Стојановићу, команданту легендарног Гвозденог пука, који је погинуо у Колубарској бици, Ансамблом су дириговали маестро Павле Медаковић и мајор Игор Митровић.

Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић, после концерта, уручио је захвалнице уметницима који су наступили вечерас у Дому Гарде.